Bogføring – dig eller mig?

Bo Nielsen, indehaver af Argos Regnskab, der laver bogføringBogføring.
Hvorfor bruge penge på det?

Alle kan lære at lave regnskab og bogføre.

MEN….

* * * * * * * * * * * *

Hvorfor laver virksomhedsejerne bogføringen selv?

Nogen mener, at det giver et godt overblik selv, at se sine bilag igennem og postere dem i bogføringssystemet.

Andre gør det af nødvendighed, fordi pengene er små, når man starter.

Nogen har en ven eller ægtefælle, som hjælper med at bogføre osv.

Uanset hvilke måder du vælger at gøre det på, skal du bruge tid på det. Du skal også lave et regnskab og indberette moms eller lønsumsafgift i løbet af året.

Tag bogføringen lidt ad gangen

Bogføring kommer hurtigt til at fylde, fordi mængden af bilag vokser.

Hvis du vælger at klare bogføringen selv, vil jeg anbefale dig, at du sætter dig med det mindst en gang om ugen. Ellers glemmer du det fra gang til gang.

Korrekt bogføring er dit ansvar

Det er altid dig som indehaver, der er ansvarlig for, at der er bogført korrekt.

Det er også dit ansvar at afregne moms til tiden. Ellers kommer der bøder fra SKAT samtidig med, at du mister det økonomiske overblik.

Tillid og dialog

Når du vælger en bogholder, er det vigtigt at du har tillid til vedkommende.

Du behøver ikke være ven med din bogholder, men det er vigtigt, at du stoler på vedkommende og fornemmer, at du bliver taget alvorligt.

For mit vedkommende er dialogen rigtig vigtig, da der hele tiden opstår opgaver der skal løses, ting der skal forklares, bilag der mangler osv. Det at lave et godt regnskab, når året er slut, er meget lettere, hvis vi er i dialog i løbet af hele året.

Det skal ikke være lange samtaler. Det er der ingen, der har tid til: De fleste virksomhedsindehavere har meget at se til. Men med et hint her og der, eller en mail, der besvares inden for 2- 3 dage osv., så kommer det til at fungere.

Gode råd om bogføring

Din virksomhed ændrer sig løbende, og der er som regel mange ting du skal tage stilling til, fordi du skal træffe beslutninger på alle områder.

Hvis der er noget, der ikke er afstemt ordentligt, kan det godt tage lang tid at rette op på det. Og den tid du bruger på at få det rettet op er dyr, fordi du er længere tid om at gøre det end en bogholder er.

Det kan meget vel betale sig for dig at lade en professionel regnskabskonsulent/bogholder gøre arbejdet for dig løbende, så du har et godt og afstemt materiale til revisoren.

Mit råd er, at du som minimum skal få gennemgået det, du laver minimum en gang i kvartalet.

Jeg giver i øvrigt et tilbud gratis, hvis du ønsker det. Er du interesseret?